NLp Practitioner, video intervjue

Vil bli coach, hva trengs?

5. oktober 2016 | Kommentarer er skrudd av for Vil bli coach, hva trengs?

Ønsker du å bli coach? Brenner du for å hjelpe andre? Lurer du på hvilken vei du skal velge?

Ofte hører vi disse spørsmålene: Hva trengs for å bli coach? Kan jeg bli coach? Kan jeg leve av å være coach? Hvilke jobber kan jeg få som coach? Er en coachutdannelse riktig for meg? 

Her finner du hva som trengs for å bli coach, hvordan studiet er lagt opp, hva du skal se etter i en god skole, og hvilke jobbmuligheter du har som profesjonell coach. Coaching er også en fantastisk tilleggskompetanse til de fleste yrker, faktisk alle yrker der du kommuniserer og samarbeider med andre mennesker vil ha uttelling og tjene på det.

Ta en prat med oss med det samme, så får du svar på hva NLP kan bety for deg!
Ring 40437000 eller send e-post. Vi snakkes!
Om du allerede vet du vil – Det starter med NLP Practitioner

          Lær teknikker for å få kontroll på det de fleste av oss er redd for – å snakke i forsamlinger.

Velg etter ønske og behov

NLP Coach, MetaResource, utdanningSom sertifisert coach vi du ha et stort marked for dine tjenester. Det finnes mange forskjellige tilbud når du vil bli coach, alt fra grundig profesjonsutdanning som strekker seg over to års studier med erfaringsbasert kompetanse og solid internasjonal sertifisering, til korte kurs ned til en helgs varighet og med en kursbekreftelse fra kursstedet.

Velg det som passer for deg. Hvilken type coaching skal du bedrive? For eksempel vil en leder som ønsker å utvikle en coachende lederstil ha annet behov enn en som skal jobbe i prosess med karriere, familieproblematikk, avhengighet, egenutvikling. Kravet til bredde og dybde i kvalifikasjoner og erfaringsbasert kompetanse er større i noen sammenhenger.
Mange ønsker å jobbe med helserelatert coahing. Hva trenger du for å jobbe profesjonelt med dette stadig økende området innen coaching? Det er viktig å sette deg inn i hva det betyr. Les om å bli «registrert Helsecoach DNCF».

Markedssjefen var svært skeptisk. Nå bruker han coaching i prosessledelse, workshop ledelse, gruppecoaching, rådgiver- og veilederrollen.

 

Hva trengs for å begynne?

All ledelse starter med egenledelse og vi er bare så dyktige som jobben vi har gjort med oss selv. For å kunne bistå andre trenger vi både å ha møtt begrensninger, problemer og fordommer i oss selv. Skal vi hjelpe andre med mental og følelsesmessig mestring, trenger vi å ha erfart at det er mulig å snu, endre og utvikle både tankesett, følelser, minner og skape nye vaner.  Bare når vi har gjort og følt selv, får vi nødvendig fundament og forståelse for det enorme potensialet mennesket har, og mulighetsrommet vi forvalter hver eneste dag.

Du må ta på din egen sustoffmaske selv, før du kan hjelpe andre. Det sier de ombord på fly, og det gjelder i livet også.

Mennesket er uendelig mye mer enn teori og kompetent tenkning, og vi må erfare for å eie kunnskap. Vil du bli en kvalifisert coach og leder med konkrete resultater, må det vesentlig mer enn kloke tanker og teorier til.

Velg en anerkjent skole med utviklingsmuligheter

MetaResource er en av landets ledende skoler innen coaching.

Les mer om skolens grunnlag, bakgrunn, trenere og kvalitet. 
En av skolens styrker er at vi har flere særdeles dyktige trenere på hvert kull. Du får bredde i fag, erfaringer, personlighet, læring.

Sertifisering fra MetaResource og The Society of NLP gir deg mange muligheter for faglig utvikling og påbygging, er internasjonalt anerkjent, og den faglige plattformen du får gjør at du kan velge akkurat den spesialiseringen som blir riktig for deg.

Hva er coaching?

Coaching i seg selv er struktur og en styrt prosess som tar kunden fra nåsituasjonen, gjennom utfordringer eller nødvendig kompetanseheving til ønsket situasjon. Første og siste ledd er greie i og for seg. Vi vet hvor vi er i nåsituasjonen, hva som er problemet, og vi vet hvor vi skal og hva vi ønsker oss. Dette kan de fleste av oss, både bestemødre, venner, kollegaer, en leder eller trener enkelt bistå med. Det er jobben mellom der, hvordan hjelpe kunden gjennom hindringer, problemer, manglende ressurser – noen ganger svært alvorlige og krevende – og innlæring av nye ferdigheter, som krever mer dyptgående kompetanse og erfaring for coachen.

Tøffingen Frode trengte coaching for å kunne prestere i en av verdens hardeste konkurranser.

Les den spennende historien

Når vi lærer oss NLP forstår vi mennesket på et grunnleggende plan. Gjennom strukturert erfaringsbasert læring skapes forståelse av hvordan sanser og språk skaper vaner og indre virkeligheter. Vi får erfaring i hvordan verden i stor grad er subjektiv og skapt gjennom vår tolkning og forståelse av egne opplevelser. Vi erfarer helt konkret gjennom egen prosess at det  i virkeligheten finnes svært få absolutter eller sannheter, spesielt når det gjelder problemer og utfordringer.

Verktøy og metodikk

NLP gir oss verktøy og metodikk til vekst og utvikling i den form og på de områder det trengs og vi ønsker. I NLP’en ligger et fyldig utvalg verktøy og teknikker, som bistår kunden i å nå sine mål med varig effekt i alle slags prosesser og tema.

        Lederen og gründeren gikk på en smell. Han valgte coaching som en ny vei

Jobbmuligheter

Jobbmarkedet for coacher er stadig i utvikling. Det har etter hvert blitt svært vanlig i noen bransjer, idretts- og næringslivet å ha tilgang på coacher, enten gjennom egne fast ansatte eller eksternt innleide. Skoleverket, rekrutteringsmarkedet, privatmarkedet, trygde- og helsevesenet er markeder som er i utvikling nå og vi ser både faste ansettelser og konsulenter i mange bransjer.
Omstilling på alle livets områder blir mer krevende, og å få profesjonell hjelp på veien av seriøse aktører er stadig med anerkjent.

          Mange mener at NLP bør være en naturlig del i skolen.
          Les en lærers historie – som fant igjen sin yrkesglede gjennom coachingutdannelsen.

Velg kvalitet

Når du nå skal gjøre ditt valg for retning og sammensetning for din coachutdanning, vil vi anbefale deg å gå for kvalitet. Kvalitet består og er en investering som varer. Når du velger på øverste hylle, vil  det alltid ta deg lengre, både i egen prosess og resultater, samt overfor kunder, oppdragsgivere, problemstillinger og produktene du kan tilby.

En profesjon som coach eller ferdigheter i coachende lederskap kan du ikke lese deg til. En coach må ha jobbet med egne mønster og vaner, og gått en erfaringsbasert prosess for å eie bredden og dybden i kunnskapen som må til for å lede kunden fra nåsituasjon til ønsket mål.

Sannhet og læring er en følelse. Når vi har gjort, vet vi. En dyktig coach og leder har tilegnet seg eierskap ved å ha gjort og gjort igjen.

Trine er Norges ukronede dronning innen NLP. Mitt motto er alltid å søke kvalitet og å lære av de beste, derfor var det aldri noe tvil da jeg bestemte meg for å utdanne meg til coach.»
Christine Otterstad, NLP Coach, spaltist, blogger og foredragsholder

 

aktivitetsoversikt-forside-klasse-240x240Tyngde og trygghet

MetaResource er en av landets største innen coachutdanning og personlig utvikling. Vi er et ressurssenter med ekspertise og spesialkompetanse innen tankesett, coaching og lederutvikling. Godjent i The Society of NLP – Dr. Richard Bandler og Den Norske Coach Forening www.dncf.no, og følger norsk bransjestandard for coaching. Det er et kvalitetsstempel som gir deg som coach ekstra tyngde og trygghet.
Mer informasjon om coachutdanningen til MetaResource finner du her.

Les om våre omfattende og anerkjente sertifiseringer.

Som sertifisert coach kan du være med på å gjøre menneskers liv bedre, og derigjennom gjøre verden bedre.

MetaResource har en visjon: Samme hva du tror du er, er du alltid mye mer enn det

Våre verdier: Kvalitet, kjærlighet, ærlighet, glede, vekst, frihet

Kontakt oss for mer informasjon om studietider, priser, betalingsmuligheter, sertifisering og andre spørsmål om coaching. Hva trengs for deg?

 

Blogglistenhits