Det er ikke skummelt på ungdomskurs, MetaResource

Jeg trodde det var skummelt å gå på kurs

12. september 2016 | Kommentarer er skrudd av for Jeg trodde det var skummelt å gå på kurs

Å være ung og bli sendt på et kurs du ikke vet hva er, det kan skape motstand. Virke skummelt. Det er forståelig, helt greit og helt normalt. Derfor: Les denne saken ?

Da Maren var 13 år ble hun påmeldt av moren sin til kurset «Alt sitter i hodet, for ungdom 12-16 år».(Kurset heter nå Mental trening for ungdom). Hun syns selv det var en god idé og ville jobbe med å overvinne ting hun var redd for, og føle seg bedre rett og slett.

“Jeg meldte på Maren fordi jeg ser det som en investering i hennes fremtid når det gjelder utdannelse, studier, veivalg, og rett og slett for å få et verktøy til å takle alle livets utfordringer. Jeg skulle gjerne tatt det selv da jeg var 13 år.” – Sol Arntsen

Vi har snakket med kursleder Alex om hvorfor ungdom melder seg på kurs , eller rettere sagt – foreldrene… Hva det inneholder og hva som skjer.

Her ser du hva Maren syns da hun ble meldt på til kurset:

Moren til Maren og mannen hennes gikk på voksen-kurset noen uker etter at Maren gikk på ungdomskurset.
De sier det er en fordel at de har tatt det alle sammen, da er det enda lettere å gjennomføre teknikkene de lærte og ha gode samtaler om hva de har lært.

Jeg oppdaget at det er mye lettere å snakke sant til meg selv. Jeg vil bruke det i ulike situasjoner sånn at jeg er meg selv uansett hva. – Marcus, 13 år.

Nå er Maren litt eldre og har brukt læringen hele tiden. Dette er ikke bare en kurs du sitter og hører, du GJØR og du lærer for livet. Maren er en reflektert ungdom og vi tenkte at hennes opplevelser kan være med å bidra til at nye deltakere føler seg trygge. Hun er en av tidligere deltakere som også har vært assistent på nye kurs!

Ikke helt frivillig på kurs?

For en ting er sikkert, det kommer mange unge som ikke selv har valgt å gå på kurs… De er påmeldt av foreldrene, de er kjempeskeptiske og utrygge fordi de ikke vet hva som venter dem. Hva skal de egentlig lære? Hvem er de andre på kurset?  Det føles veldig skummelt å ikke ha kontroll.

Mange foreldre spør oss om kurs til ungdommen. Les mer om hva som er viktig når ungdommen vil ikke.

Hvis du skulle anbefale kurset til andre, hva vil du si? – JUST DO IT!!!
– Oscar, 13 år

Maren forteller:

Det beste er å møte forskjellige mennesker med ulike tanker, folk du ikke er sammen med til daglig. Selve kurset er kjempebra, det er utrolig lærerikt, samtidig så blir det lært bort på en morsom og kreativ måte som alle kan like!

Jeg likte gruppen så godt, miljøet var så fint hvor alle snakket med alle og ingen ble utenfor.
Gruppen kom godt overens og alle gledet seg til neste dag med den samme gjengen.

Jeg oppdaget at jeg kan ta bort den uggene følelsen, og at jeg er modigere enn jeg tror! – Marlene

 

Fint å kunne hjelpe andre

Assistentjobben i seg selv er ikke vanskelig, men likevel føltes det som jeg hadde noe å tenke på hele tiden. Jeg kunne hjelpe de som var nervøse i starten av kurset. Jeg kunne fortelle om min erfaring og opplevelser og det tror jeg hjalp de som var skeptiske.

Jeg storkoste meg og Alex er kjempeflink!
Jeg vil gjerne være assistent igjen, jeg lærer mer selv og det er kjempegøy å kunne bidra til at de andre føler seg trygge.

En venninne var veldig stressa en dag, og jeg viste henne en pusteteknikk som jeg lærte på kurset. Det hjalp med en gang! Det er litt gøy å kunne hjelpe andre. Jeg skal lære det bort til søsteren min også.
Tre dager etter kurset hadde jeg en tyskprøve.  Da brukte jeg en teknikk som heter «ankring», som gjorde at jeg husket bedre, slappet av og fikk det til bedre enn jeg hadde trodd” – Gunnhild, 14 år

Nå har vi kurs både for ungdom 12-16 år og for voksne, hovedsaklig i Lillestrøm og Trondheim.
Flere meget dyktige trenere som alle får strålende tilbakemeldinger, alltid god energi og godt, trygt miljø. En investering i livet, for livet.
For god læring, trygghet og at alle blir sett, er det små grupper, ca 12-16 ungdommer.

Jeg lærte hvordan jeg kan snu noe negativt til noe positivt. Lærte hvordan du ikke blir stressa før prøver og hvordan du husker ting du har øvd på til prøver. – Karl F

 

Oversikt og informasjon, det er jo ikke skummelt!

ungdomskurs.no

Alt sitter i hodet for ungdom 13-16 og 16-19. Kurset er en helg, lørdag og søndag, på dagen.. Pris for ungdomskurs er kr 1.900,- pr person

Etter kurset er en av de vanligste tilbakemeldingene varianter av dette:
“Jeg er bra nok”
“Jeg bestemmer selv hvordan jeg skal føle meg, ikke andre.”
“Dette var gøy og lærerikt”

Kurs til voksne også!

Oversikt over kursdatoer og steder for Mental trening for voksne.
Pris for voksenkurs er kr 3.900 for en person, kr 5.900 for to personer.
Det er en helt supert når flere i familien tar kurset! Eller flere kollegaer sammen!

PS – vi VET at mange, mange vil ha stor glede av dette kurset. Hjelper du oss å dele saken hjelper du også folk du bryr deg om. Så er det enda flere som skjønner at ungdomskurs er morsomt og lærerikt og langt fra skummelt. Tusen takk!