Trine Åldstedt, NLp Coach, Metaresource

Coach og ledestjerne – møt Trine Åldstedt

18. januar 2017 | Kommentarer er skrudd av for Coach og ledestjerne – møt Trine Åldstedt

Hun ser potensialet som ledestjerne i alle. Trine Åldstedt har jobbet som coach siden milenniumsskiftet. 


Helt fra den tiden det verken fantes en norsk eller internasjonal standard for coaching. Norge var et foregangsland og en ledestjerne i verden med å skape retningslinjer og krav til kompetanse innen coaching da de ledende aktørene i bransjen i regi av Standard Norge tok tak i temaet i 2006. Trine Åldstedt var med å utvikle Norsk Bransjestandard for Coaching, og er en av Norges første profesjonelle coacher.

Trenger du en coach, eller vil du bli coach?
Ta en prat med oss med det samme, så får du svar på hva NLP kan bety for deg!
Ring 40437000 eller send e-post. Vi snakkes!

Coachen, medmennesket og ildsjelen.

Trine legger ikke lista lavt når hun målrettet jobber for å endre verden. Hun tenker som en ledestjerne og er ikke beskjeden når hun sier hun vet hvordan. En av måtene hun jobber med dette målet er å samle kvalitet og kunnskap til de som kommer til MetaResource, som hun også kaller for Kraftsentret.
Selskapet er i vekst, ble en Gasellebedrift i 2014, og sammen med sine ansatte jobber hun etter visjonen “Samme hva du tror du er, er du alltid mye mer enn det.”

Hvorfor coach?

Mennesket og psykologi har alltid opptatt Trine.
– Jeg har minner fra da jeg var bare fire-fem år. Jeg fikk være med i selskap min mor hadde med vennene sine. Jeg satt på fanget hennes og fulgte med på alle damene som snakket. Lyttet, studerte kroppsspråket deres og fanget opp at det var mer som foregikk enn det som ble sagt. Jeg syntes det var så artig. Å følge med på hva de egentlig sa eller om de egentlig mente det de kommuniserte. Det var ekstremt spennende for meg, jeg elsket det.

 

“Gjennom hele livet mitt har alltid det positive i mennesker vært mest framtredende for meg. Jeg ser ressursene og det som er bra.
Det har hendt jeg ble kalt for naiv, godtroende og “at jeg gikk glipp av poenget” fordi jeg så folk slik jeg gjorde. Men det er en grunnkobling jeg er født med og i jobben min er det en utmerket egenskap.”

Folk har så høye forventninger til seg selv.

Det er ikke lett å svare på hva som er “typiske problemer” for klientene, men Trine forteller likevel at mange er stresset og ulykkelige på grunn av forventingene vi har til oss selv.

– Mange er veldig strenge med seg selv. De er så ulykkelige og føler seg presset på innsiden. Føler de aldri er bra nok. Det blir dissonans mellom det de tror og det de er. Folk fanges i å leve opp til forventninger de tror andre har til dem. Jeg tror at stress og flere sykdommer, kanskje de fleste, kommer av at vi er ute av kontakt med oss selv.

Ubalansen mellom vår indre sannhet og hva vi fornuftsmessig  tror vi må eller skal. Min jobb som coach er å bistå folk i å opprette den balansen. Å få kontakt med og skape rom til hele mennesket. Bistå med å avlære uvaner og mentale mønster som er vonde eller gjør oss til noe annet enn vi vil.

Mennesket satt i system

Hvorfor velge Nevro Lingvistisk Programmering (NLP)?
Noen ser på NLP som noe mystisk. Det er før de blir kjent med det, NLP er nemlig både jordnært og konkret. Det var helt naturlig for Trine å velge NLP som retning, med sin enorme interesse for psykologi, og sine analytiske og reflekterende egenskaper.

– NLP er unikt. Det finnes ingenting i nærheten. NLP kan like greit hete “mennesket” for meg.  NLP er mennesket satt i system. Det er en brukermanual på hvordan kroppen og hjernen fungerer, og gir revolusjonerende valgmuligheter for hvem vi er og hvordan vi har det.

 > Har du også lyst til å bli NLP Coach?

Jeg kom tilfeldig over NLP. Det var noe med de tre bokstavene som trigget meg. Nesten forstyrret meg så jeg måtte finne ut hva det sto for. Jeg gikk på en temakveld og siden den dagen har jeg drevet med NLP.  Coaching er naturlig kombinasjon med NLP. Coaching er struktur, vi går fra en nåsituasjon til et mål. NLP er verkøtyene, det som hjelper oss å skape eller frigjøre ressursene som trengs for å nå målet.

Inspirasjon fra egne klienter

Gjennom årene har Trine jobbet med et stort spenn av tema og mennesker, fra flere samfunnslag og aldersgrupper. Og kan en coach bli inspirert av sine klienter? – Helt klart, mener Trine. På spørsmål om hvem som har inspirert henne mest svarer hun:

– Det er så mange. Sterke, modige, sårbare, redde.. Den eldste jeg har coachet er en tidligere adm. dir. på 78 år. Han hadde jobbet så lenge han kunne og var nå blitt pensjonist. Men han var slett ikke ferdig av den grunn. Han hadde en begrensning i seg, et reaksjonsmønster han ville endre og han ønsket også sparring på nye mål videre i livet sitt. Dét finner jeg ekstremt motiverende! Det er ikke over før det er over, og vi skaper våre dager og vårt liv hver eneste dag. Ledestjerne, han også.

– Men når du spør meg nå, så ser jeg for meg så mange. Kvinner og menn, unge og voksne. Jeg tror jeg med hånda på hjertet kan si at alle som en har lært meg noe. Om mennesket og om meg selv.

Uredd, direkte og årvåken. Og faglig styrke og erfaring.

Dette er stikkordene Trine gir når hun får spørsmål om hva hun tror hennes varemerke som coach er. Hun får ofte varme og rørende tilbakemeldinger som viser at hun gjør en stor forskjell i menneskers liv. Henrik Sinding har vært en av Trines klienter, han er full av ros og sier blant annet:

– En annen ting jeg liker er at hun er dønn ærlig, hun pakker ikke ting inn, men sier det rett ut, selv om det er noe annet du kanskje vil høre. Hun er en businessdame og grunder som vet akkurat hva og hvor mye som skal til for å bygge opp og lykkes med en business, og det gir henne viktige perspektiv.

Coachende spørsmål til deg

Hjernen er en svaremaskin. Den kan ikke ikke svare. Å stille GODE spørsmål er smart og hjelper deg.
Klikk HER for gratis spørsmål for bruk til å starte en prosess og nå DINE MÅL!
Coavhende spørsmål, Trine Åldstedt, NLP Coach

Trenger du en coach? MetaResource har mange vi kan formidle. Ta kontakt eller les mer her

Noe av det som opptar Trine er omstilling, uro, folkeflytting, bransjer i endring, paradigmeskifter.
Vi MÅ utvikle oss, endre oss. Vi MÅ mestre. Hvordan finne de gode løsningene og ressursene?

Blogglistenhits