sosiale medier krasjer, NLP, MetaResource

Hva gjør du når sosiale medier krasjer?

14. mars 2019 | 0 kommentarer

Telefonen ligger stille og ubrukelig på bordet foran deg. Hånden din strekker seg stadig etter den, sulten på nytt innhold, bilder, oppdateringer, meldinger. Du kjenner skuffelsen i magen hver gang det går opp for deg at det ikke er noen vits.

Facebook og Instagram har tekniske problemer.

Tenker du «Å, så deilig» eller «å nei, krise»?

Jeg hadde et innlegg klart i går kveld. Bildet hadde jeg lagret, men teksten var skrevet rett inn. Og så bare hang Instagram.
Teksten var jeg fornøyd med og hadde ikke lyst til å miste den, så jeg sjekket gang på gang før jeg ga opp. Hvor mye tid kastet jeg bort?

Humor og tidsfordriv

Nettet flommer av morsomheter og kreativitet. Vi vet at vi bruker litt for mye tid der, og vi ler av oss selv når vi må finne på noe annet.

Hun: Facebook og Instagram er nede.
Han: Å, nei! Da må du snakke med folk på ordentlig!
Hun: Neida, Twitter funker enda

Hva om det varer lenge?

Forestill deg en uke eller en måned uten å være på sosiale medier.

Husker du hvordan det var før?
Hva kan du bruke tiden på?
Har du egentlig telefonnummer til vennene dine?

Hva om du øver deg på å lage en kveld med øyekontakt med de du bor sammen med. Hvilken følelse tror du det gir deg når du glemmer mobilen en hel kveld nå?

«Vi har valgt å ha pc/ipad/mobilfri hytte. Vennene våre tror ikke det kommer til å vare, men den følelsen det er å sitte med et vinglass sammen og bare nyte utsikten og roen, den vil jeg fortsette å ha!»

Dette sa en av studentene på huset her i dag. Du kan også få den roen. Vi har noen tips til deg, du kan få dem her helt gratis.

Kommer du også til å krasje?

Mobilen er sjelden langt fra fingrene og øynene våre. Til glede, nytte, inspirasjon, læring, kreativitet. Det er ikke bare spill og tull, vi har jobben vår der.

Noen føler at vi jobber mer ordentlig når vi sitter på PC eller mac, men mange jobber jo ordentlig på mobilen også.

Kommer du til å kunne gjøre jobben din hvis sosiale medier blir borte en lengre periode?

Mange opplever abstinenser når de må la mobilen ligge ubrukt. Det krever viljestyrke å endre, og det er smart å få noen tips på veien. Vi har prøvd det selv.

Du kan få hjelp

Coacher har allerede mobilbruk som tema blant sine kunder.

I NLP har vi teknikker som kan hjelpe deg til å gjøre andre valg enn de du gjør nå. Det er når vi velger å endre innholdet i bagasjen at vi kan oppleve endring.

Last ned denne gratis oppskriften, bruk det som passer for deg.