Prisbelønt leder, årets helseleder 2014, Øyvind Jørgensen, NLP, MetaResource

Først skeptisk, så overbevist, nå prisbelønt leder!

26. april 2016 | Kommentarer er skrudd av for Først skeptisk, så overbevist, nå prisbelønt leder!

Som leder for 200 ansatte var Øyvind Jørgensen tvilende til det han definerer som ”halleluja-stemning” rundt NLP.

Nå er han overbevist om at metoden kun byr på muligheter. To år etter at han lærte NLP ble han en prisbelønt leder.

Øyvind ble prisbelønt som Årets helseleder 2014!

Prisen ble utdelt av helseminister Bent Høie på den store årlige Lederkonferansen i regi av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH).
Vi er stolte og glade på Øyvinds vegne.

Utdrag fra innlegget:
“Gjennom NLP har jeg blitt  kjent med meg selv og hvordan jeg  som menneske på ulike måter fortolker oppfattelsen av verden. Det har gitt meg kunnskap om hvordan jeg på ulike måter kan skape gode forutsetninger for tilstedeværelse, kontakt og kommunikasjon med den enkelte. Det å være tilstede med hele meg og å være meg bevisst bruken av eget og den andres kroppsspråk, pust og stemme vil gjøre at den andre opplever en tilstedeværelse og en interesse for akkurat han eller henne som person.
Dette vil gi et godt utgangspunkt for utvikling og evne til endring, som igjen vil skape nye og bedre resultater for den enkelte og for organisasjonen.”

Overbevist skeptiker. 

– Det var ikke den ting NLP ikke kunne gjøre noe med. Det merket jeg at jeg hadde litt vanskeligheter med å svelge, sier Øyvind og legger armene i kors. På tross av betenkelighetene er virksomhetslederen ved Ammerudhjemmet i Oslo en nysgjerrig kar. Av den grunn bestemte han seg for å gi NLP og MetaResource en sjanse.

– Jeg har en tro på at man kan utvikle seg hele livet. Med det utgangspunktet fikk jeg mange sterke opplevelser gjennom Practitioner-kurset, men var ikke forberedt på effekten. Aldri har jeg lært så mye på kort tid. Alle burde få innblikk i denne kunnskapen, sier Øyvind og lener seg tilbake. Spesielt læren om hvordan det ubevisste sinn former oss, og mulighetene for å endre autopiloten har ført til forandringer.

Som leder for 200 ansatte forteller han at NLP har gitt helt andre muligheter og har endret måten han møter sine ansatte.

–Jeg er mer spørrende og lyttende, og plasserer ikke folk så fort i bås. Jeg har trodd at gode samtaler fant sted mellom mennesker som kjente hverandre godt. Det trenger ikke være tilfellet. Gjennom kurset fikk jeg erfart å ha gode samtaler med folk jeg nødvendigvis ikke hadde lyst til å snakke med. Jeg tror jeg har gått glipp av mye tidligere, sier Øyvind. Kunnskapen og metoden har på en enkel måte vist at det er mulig å endre harddisken.

– Det jeg har trodd var personligheten min, er mulig å endre.

Konstruktive konflikter

Tidligere var det lett å agere med ryggmargsrefleksen  – noe som gjør at det lett blir litt tilfeldig hva adferden fører med seg. Nå er den mer gjennomtenkt.

– Jeg er blitt veldig bevisst i betydningen om at ens kommunikasjon viser seg i responsen jeg får. Dette blir bare mer og mer tydelig. Jeg kan kun endre meg selv. Det kan hende omgivelsene endrer seg, men det er ikke sikkert. NLP er selverkjennelse og flere muligheter til å ta bevisste valg. Jeg får helt klart flere valgmuligheter i en samtale eller i en situasjon. Jeg oppdager nye sider. Nå har jeg muligheten til å endre underveis.

– Jeg kjenner at jeg er mer tilbakelent og er åpen for hva den jeg snakker med har å komme med. Jeg er blitt mer bevisst meg selv og min rolle, og ikke minst ser jeg tydligere viktigheten av at hver ansatt skal bli sett og forstått. Alle skal oppleve at de er viktige brikker.

Sjefen til Øyvind har også sett verdien av å sende ham på NLP-kurs. Derfor har Øyvind også tatt neste trinn, NLP Master Practitioner.

– Det var det siste jeg hadde tenkt, men jeg kjenner meg fortsatt ulært, og ønsker meg enda mer eierskap til metoden, avslutter han ydmykt.

Hans vei til å få alt dette og bli en prisbelønt leder, gikk via NLP Practitioner. Vil du lære dette, ta kontakt via mail eller telefon 4043 7000. Vi vil gjerne bistå deg.

NLP-Practitioner