Holde tale, NLP, MetaResource

Redd for å holde tale og snakke i forsamlinger? Få tips her!

5. juli 2018 | Kommentarer er skrudd av for Redd for å holde tale og snakke i forsamlinger? Få tips her!

Jeg gruet jeg meg veldig til mandag. Jeg skulle holde tale, det har jeg aldri vært komfortabel med, og tenkte mye på hvordan jeg skulle forberede meg.

Søndag morgen var jeg på løpetur. Jeg følte meg tilfreds med meg selv fordi jeg kom meg ut så tidlig, og jeg valgte en tung løype med mange lange bakker. På toppen av den siste bakken før nedoverbakkene, så jeg den vakre morgenhimmelen og fikk den følelsen. Den som fikk meg til å føle at jeg kunne fortsette å løpe langt og fort.

Du kan overkomme og mestre frykt for å holde tale, og det er lettere enn du tror!  

Turen måtte utvides med en ekstra sløyfe på 6 kilometer!
I det jeg kjente det rushet, øyeblikket hvor jeg visste at jeg kom til å ta den ekstra runden da jeg kom ned bakken istedenfor å vende nesa hjemover, visste jeg at den følelsen kunne jeg ta vare på og bruke senere.

I undervisningen hos MetaResource har vi lært en teknikk for å ta vare på nettopp slike situasjoner, og den brukte jeg der jeg løp.

Begeistring og mestring i å holde tale må deles!

Denne teknikken og øvelsen må læres og oppleves, den er veldig nyttig, og gir meg den styrken jeg trenger når jeg trenger den. Det er som å slå på en bryter i tankene. 

Etter løpeturen testet jeg den innøvde teknikken flere ganger, og merket at den virket. Jeg merket det på kroppen;  dypere pust, lettere smil, rett i ryggen, og jeg fikk en trygg følelse av at jeg kunne klare hva som helst.

Sannhetens time

Mandagen kom. Jeg gruet meg ikke like mye som før helgen fordi jeg var sikker på at jeg hadde en oppskrift som virket når jeg skulle holde den talen. Da tidspunktet nærmet seg, kjente jeg likevel de vanlige ubehagelighetene.

Jeg klarer ikke å puste skikkelig, jeg skjelver og svetter og klarer ikke å konsentrere meg.
Så ’slo jeg på bryteren i hodet’ og fikk umiddelbar bekreftelse på at det virket.
Jeg ble helt rolig, jeg hadde talen helt klart for meg og trengte ikke ”jukselappen”, jeg la den rett og slett fra meg!
Plutselig gledet jeg meg til å holde talen! For første gang noensinne befant jeg meg i flytsonen i en slik situasjon. Talen gikk over all forventning!

Jeg kommer aldri mer til å grue meg like mye for fremtidige utfordringer.

Jeg vet at jeg har verktøy og teknikker i mental trening som jeg kan bruke, selv om jeg ikke har svaret på forhånd. Jeg trenger ikke å ha planen klar, for jeg vet hvordan jeg skal lage den.

PS. Visste du at undersøkelser viser at å holde tale er det folk fleste er aller mest redd for, nest etter å dø. Tenk så mange som går rundt og gruer seg unødvendig, fordi de ikke har riktig verktøy!

Din mulighet akkurat nå!

Klikk her for en gratis video med innføring av denne teknikken, som heter ankring.
Prøv det, gjør det selv!

«Siri» er en erfaren forretningskvinne og har NLP Coach fra MetaResource som en del av sin kompetanse. Vi håper du lar deg inspirere av hennes historie om da hun skulle holde tale.

Er du nysgjerrig på studiet hun har tatt? Les om NLP-utdanning.

NLP-Practitioner, MetaResource