Alexander Reitan_MetaResource_NLP Practitioner

Mye mer enn et studium – NLP Practitioner

12. september 2016 | Kommentarer er skrudd av for Mye mer enn et studium – NLP Practitioner

Møt Alexander. Han brenner for god kommunikasjon og hva som får menneskene til å prestere. Og ha det gøy samtidig. Både på jobb og hjemme. Vi har spurt ham om NLP-utdannelsen hos MetaResource.

Hvorfor valgte du å delta på NLP Practitioner, Alexander?

Jeg har lenge vært interessert i NLP. Jeg har lest mye av Tony Robbins og har praktisert tankegangen aktivt i mine foredrag og når jeg har drevet med salgstrening. Jeg ønsket å vokse faglig og få en faglig forankring av det jeg alt kunne en del om. Jeg ønsket faglig påfyll.

Hva ga studiet NLP Practitioner deg?

Det ga meg større bevissthet og rene praktiske og håndgripelige øvelser og teknikker som jeg kan bruke ovenfor meg selv, mine kunder og klienter. Jeg driver selskapet Antigruff og dette er relevant kunnskap for meg som jobber med teamutvikling, kultur, samhold og prestasjon for å nevne noe.

En annen viktig del av prosessen er at vi er en gruppe hvor alle bidrar og gir av seg selv. På MetaResource kaller de det for NLP-familien og de som ikke kjenner til NLP enda skjønner ikke at de faktisk får mer enn en utdanning. Du må være med og ”bringe til torgs”. De færreste har tid, men det er virkelig verdt å prioritere dette studiet. Å få ta del i utviklingen her er en ”gave”.

hvordan bruker du det?

Jeg jobber blant annen med små og mellomstore bedrifter i et stort internasjonalt kundelojalitetsprogram. Bedriftseiere, kunder og teknologi – vi jobber for markedsposisjon og ser viktigheten av varme relasjoner. For å nå målene må vi lykkes i kommunikasjonen med hverandre og lykkes i hvordan vi presterer sammen. Hos MetaResource kaller de det moderne ledelse.

Innsikt i grunnprinsippene innen kommunikasjon, hva som driver vår adferd og forståelse av hvordan mennesket motiveres er essensiell kunnskap for å oppnå langsiktige gode resultater.

Hva lærte du om deg selv?

Jeg ble mye mer bevisst egne kommunikasjons- og adferdsmønstre. Jeg ser egne svakheter tydeligere og det gir meg mulighet til å gjøre noe med dem. Jeg kan velge å gjøre noe med det. For eksempel har jeg blitt mye mer tydelig på hva jeg vil og hva jeg ønsker å oppnå. Jeg legger merke til og korrigerer meg selv når jeg formulerer meg uklart eller for generelt. Når jeg har blitt tydeligere gir det også bedre resultater. Endringer i min adferd gir andre og bedre resultater både emosjonelt, økonomisk og fysisk.

Pappahjertet

Et annet mønster jeg ble klar over og hvor NLP Practitioner har hatt en positiv og praktisk innvirkning er min adferd ovenfor ungene. Før eksploderte jeg ofte i høylytt kjefting. Den samme adferden så jeg ble speilet rett tilbake. Nå klarer jeg, som oftest, å ta meg i det. Jeg holder meg rolig og snakker om det, byr på et lurt smil mens jeg finner det komiske i situasjonen. Jeg ønsker å være en god rollemodell for mine barn og vise at det går an å endre sin adferd. Det gjør veldig godt i pappahjertet når ungene har det bedre.

Hvorfor velge MetaResource? 

Jeg opplevde et tydelig og faglig sterkt miljø med engasjerte, dyktige trenere som stort sett kommer med gode svar og som ikke vippes av pinnen i utfordrende situasjoner. Det er tydelig struktur på studiet. Praktisk lagt opp og du blir kastet ut i det. Du får virkelig øvd, kjent på prosessene og erfare mestring. De som deltar må innse at de får igjen det de investerer i studiet selv. De må komme og de må bidra. Dette er ikke et studium hvor du kan bare sitte passivt og motta.

Heldigvis for det. Det er gjennom å gjøre at vi lærer. NLP er en investering for livet og jeg anbefaler det til alle! Sier Alexander Reitan.

NLP Practitioner: ett semester, 4 moduler, totalt 14 dager + kollokvie.