hverdagseksamen, Tonje Kvifte, NLP Coach, MetaResource

Hverdagseksamen nummer 148!

24. april 2016 | Kommentarer er skrudd av for Hverdagseksamen nummer 148!

En ganske vanlig morgen

Jeg sitter i bilen på vei til skolen, jeg er halvveis i kurset, det er en lys og deilig morgen, solen er på vei opp, jeg nyter morgenkaffen min og lytter til radioen. En ganske vanlig morgen. Ordet hverdagseksamen er enda ikke funnet opp.

Tankene vandrer bakover til alt det vanskelige som har skjedd de siste ukene, det brå dødsfallet i familien, bursdagen til 3-åringen min som jeg ikke fikk vært i, mindre gode hendelser som tidligere ville satt meg helt ut av spill.

Hva er annerledes nå? 

Jeg er rolig, jeg er fattet, jeg er ikke tappet for energi. Mitt reaksjonsmønster gjennom alt som har skjedd er helt annerledes enn før!
Jeg møter opp på skolen og deler min åpenbaring: Jeg har nettopp bestått eksamen! Min hverdagseksamen! Jeg har fått beviset på hva NLP er.

Måtte starte med meg selv

Den dagen skjønner jeg at jeg har gått rett vei. For en gave!
Det beste av alt – jeg er på vei til å kunne hjelpe andre med det samme, gjennom å endre tankemønstre, endre adferdsmønstre, få et bedre liv rett og slett. For å kunne gjøre dette for andre, var jeg nødt å starte med meg selv.

Slitsom reise

For to år siden satt jeg og søkte rundt på nettet. Tilfeldige søk med hensikt å finne ut «hva jeg skulle bli når jeg ble stor». Jeg hadde vært sykmeldt noen uker på grunn av stress og utmattelse, og jeg skjønte tidlig i prosessen at jeg måtte gjøre store endringer i livet mitt for å forandre på den uholdbare situasjonen. Jeg trengte hjelp selv, og ønsket mitt for fremtiden var å kunne hjelpe andre mennesker. Jeg ante ikke hvordan eller med hvilket fag.

Plutselig er det noe som fanger meg.

NLP dukker opp på skjermen foran meg, og mens jeg leser renner tårene uten at jeg merker det; jeg får en inderlig følelse av å ha kommet «hjem». NLP og coaching kombinert får nysgjerrigheten min til å gløde, og jeg begynner å undersøke skoler og utdannelser.

Grundige undersøkelser om kvalitet

Jeg har alltid vært opptatt av kvalitet og det var viktig for meg å finne den beste og den mest riktige skolen for meg. Jeg hadde lagt merke til Christine Otterstad og hennes faste spalte i KK, hun er en NLP Coach – dermed tok jeg kontakt med henne og spurte hvilken skole hun hadde tatt sin utdannelse på. Litt senere var jeg hos en yrkesveileder som også var utdannet NLP Coach. Både Christine og veilederen hadde gått hos MetaResource. Så med to gode tillitvekkende referanser samt undersøkelser og sammenligninger i markedet var valget mitt enkelt. Jeg ville ta NLP-utdannelse, og jeg ville gjøre det hos MetaResource.

NLP Practitioner ble gjennomført og jeg var godt i gang med trinn 2 (NLP Master Practitioner) da det skjedde mye på hjemmefronten. Hendelser som før ville ha skapt stress, kaos og negative reaksjoner hos meg. Det var jo en grunn til at jeg hadde vært sykmeldt for utmattelse og stress.

Og NÅ! Nå er jeg oppe i hverdagseksamen nummer 148! Minst!

De små men potensielt utmattende hverdagshendelsene; morgenlogistikken med to små barn med egne sterke viljer, frokostkaos, morgenstell og alt det det innebærer bare å komme seg ut døren en helt vanlig tirsdagsmorgen – og fortsatt smile og faktisk ha det bra selv om ikke alt ble akkurat som planlagt ….

Det er GODT å føle seg vel og være glad «uten grunn»!
NLP Practitioner var begynnelsen

Tonje Christine Kvifte, NLP Coach fra MetaResource

Klikk her for flere erfaringer med NLP i hverdag og i jobb.