Torbjørg Thim_MetaResource_NLP

Gjennomføring til hvilken pris?

26. oktober 2018 | 0 kommentarer

Flere ganger gjennom livet har jeg nådd store mål som i utgangspunktet har vært uoppnåelige, men prisen jeg har betalt har vært høyere enn det jeg kunne forestille meg på forhånd.

Jeg husker spesielt ett mål jeg nådde bare noen år tilbake. Innerst inne visste jeg at dette egentlig ikke var det rette målet for meg, men jeg var så opptatt av hva alle andre tenkte. Det viktigste for meg var å kunne “skryte” av jobben min. Målet var å ha høyest mulig stilling og best mulig betalt. Prestisje og penger betydde alt for meg.

En dag tikket inn en privat melding på LinkedIn med en link til en spennende jobb i et stort selskap – “Kan dette være en stilling du kan tenke deg å få mer informasjon om?”

Noe i meg ble trigget da dette også gav lovnad om høyere lønn og høyere stilling en den jeg hadde på det tidspunktet. Jeg var egentlig ikke på utkikk etter ny jobb, men bare det at jeg ble sett og anerkjent for min kompetanse gjorde at jeg ble nysgjerrig. Målet ble da å “naile” denne stillingen – og det gjorde jeg.

Var det egentlig verdt det?

Denne jobben ble langt fra hva jeg hadde forventet. Jeg gjorde store uttak på kontoen for overskudd og energi uten at jeg egentlig var klar over det. Jeg tillot meg selv å jobbe mye mer enn hva som var forsvarlig.

Det ble stilt urimelige krav som jeg forsøkte å fylle så godt jeg kunne med både lang reisevei og skolebarn hjemme. En indre uro og mistrivsel vokste uten at jeg egentlig klarte å sette ord på det. Jeg brukte både dødsfall og sykdom i familien som forklaringer til meg selv på hvorfor jeg opplevde å ha så lite overskudd.

Når jeg da på nytt ble kontaktet av en headhunter nøyaktig ett år senere til en annen spennende stilling var det enkelt å hive seg på..

Det ble ny jobb og nytt glansbilde. Samtidig begynte kroppen min og si i fra – den hadde fått nok og ville ha meg til å stoppe opp litt. Jeg fikk tid til å tenke, tid til å reflektere over hva som egentlig er viktig for meg.

Når jeg nå titter i bakspeilet på den reisen jeg har hatt så ville jeg ikke vært den foruten. Det er så mange ting jeg har lært og erfart som jeg nå kan bruke til å inspirere andre til å ta et valg.

Velg målet – elsk veien

Høsten 2015 ble vendepunktet der jeg fant et håp og en mulighet til veien videre. Gjennom å utdanne meg til å bli coach lærte jeg meg kunnskapen om hvordan hjernen og kroppen fungerer. Når jeg også fikk gode verktøy for å sette mål som ivaretok min egen helse og de rundt meg så ble målene lettere å nå.

Det å sette mål er en måte å styre retningen jeg beveger meg i. Når vi skal navigere i et ukjent landskap så vil det alltid være et punkt på kartet eller i landskapet vi har valgt. Enten om vi kjører bil eller går tur vil veien til målet være hoveddelen av reisen.

De siste årene har jeg nådd større mål enn jeg noen gang hadde forestilt meg at var mulig på så kort tid. Jeg har blitt mer bevisst på hva som er viktig for meg og hva som gjør at veien til målet blir den veien jeg elsker å gå på. Motbakkene som kommer har jeg nå trent meg til å holde ut og jeg opplever å ha en mye bedre mental kondis enn jeg hadde før!

 

Torbjørg Thim, MetaResource

 

 

Ta en gratis språktest!

Betyr det noe om du sier “jeg ser” eller “jeg føler” når du snakker? Dette vil gi den en liten smakebit på mer kunnskap om deg selv.
Og hva du kan lære på studiet. 
Ta språktesten her, enkel og morsom!

Utdanningen starter her, med NLP Practitioner