Fredrik fjellstryker, Fredrik Karlstad, NLP Practitioner, MetaResource

Har du et skikkelig stort mål du vil nå? Lær av Fredrik!

7. oktober 2017 | 0 kommentarer

Det er vel ikke alle som stiller seg det spørsmålet, og så bestemmer seg for å finne ut av det.
Fredrik Karlstad gjorde det! Et utrolig spenstig mål med utrolig mange detaljer som måtte løses.

Fredrik Fjellstrykeren ble hans navn, og historien er et sant eventyr.

Fredrik tok et kurs, og her satte han seg et hårete mål om å gå Norge på langs. Målet ble satt for nesten 4 år siden, og han har nettopp gjennomført turen fra Nordkapp til Lindesnes!

Du satte deg et mål da du gikk hos på NLP Practitioner hos MetaResource. Var det en drøm fra før og hvordan ble den et mål?

Turen ville nok ikke blitt til dersom jeg ikke hadde tatt kurset NLP Practitioner. Det å bli pushet til å sette meg et hårete mål trigget noe i meg som ga meg et puff til å gjennomføre. Hele prosessen gjennom kurset støttet muligheten til å faktisk gå fra drøm til mål til gjennomføring.

Jeg lærte på kurset at et godt mål skal være både konkret og målbart, og at mål av denne typen også må være OK for menneskene rundt meg.

Konkret og målbart: Dato for når jeg skulle starte, og omtrent hvor mange dager jeg skulle bruke (110 dager). Turen startet 14. juni 2017 og jeg brukte nøyaktig 100 dager fra Nordkapp langt der nord til Lindesnes helt i sør.
For at drømmen skulle bli ekte sa jeg det først til meg selv og deretter til familien. Jeg fortalte det på jobben ca. 1 år før jeg skulle dra. Alle rundt meg skulle få muligheten til å planlegge for at jeg skulle reise ut på tur.
Deretter startet den praktiske planleggingen med utstyr, pakking, mat, hvilken rute jeg skulle følge og mye mer. I denne fasen opplevde jeg masse glede og forventning til å skulle gjennomføre turen.

Fjellstyrkeren,Fredrik Karlstad, Norge på langs, målsetting, NLP Practitioner, MetaResource, NLP

Du var på tur i 100 dager, hvordan planla du for å tilrettelegge for et så stort mål?

Fysiske forberedelser med å trene på lange turer. Flere ukentlige turer. En tur på minst 2 mil i tillegg til mange kortere. Jeg øvde meg på å gå med tung sekk i skog og mark. I tillegg var det mye intervalltrening, kondisjon og styrke.

Økonomisk er et slikt mål krevende.  Jeg lot det gå sport i å skaffe meg sponsorer, og på den måten kunne jeg også dele turen med andre underveis. Jeg ville bidra med inspirasjon og glede over at et sånt mål kan nås. Det ER mulig!
Med dette på plass kunne jeg som familiefar legge ut på en så langvarig tur uten at de økonomiske forpliktelsene i hverdagen skulle lide av det.

Familien ble forberedt. Vi hadde mange samtaler, og spesielt barna måtte forstå at jeg kom til å være borte lenge uten at vi kom til å se hverandre utenom en eller to ganger i løpet av turen da de skulle besøke meg underveis.

Mentalt forberedte jeg meg på ulike scenarioer som kunne skje. Det var alt fra sykdom til å brekke beinet. Jeg visualiserte mye hvordan turen skulle bli og hva som kunne skje. Det gjorde at jeg var mentalt forberedt på det meste. Jeg hadde til og med laget meg en spilleliste på over 200 sanger som jeg brukte underveis på turen. Al planlegging var gull verdt – og helt nødvendig.

Vi har fulgt med deg og heiet på deg, og vi så at du hadde noen utfordringer underveis. Hvordan taklet du disse?

Fjellstrykeren,Fredrik Karlstad, Norge på langs, målsetting, NLP Practitioner, MetaResource, NLP

Den mentale forberedelsen jeg hadde gjort kom godt med da jeg ble syk to ganger underveis. Ubevisst brukte jeg teknikker som jeg hadde lært på NLP Practitioner.

  • Holde fokus på målet hele veien fra start. Det gjorde jeg faktisk under hele turen, spesielt det å se for meg det å komme frem til Lindesnes.
    Jeg tillot meg ikke å si ”prøve” da det hele tiden handlet om å gjennomføre og å komme i mål.
  • Fokus på de konkrete arbeidsoppgavene jeg hadde hver dag – spise, sove, slå leir og gå. Det ble en veldig enkel og spartansk måte å leve på.
  • Jeg var bevisst på å være glad og positiv og gledet meg over de små tingene jeg opplevde underveis. Jeg brukte NLP-teknikken ankring mye, slik at jeg kunne lagre de gode opplevelsene jeg fikk i «ryggsekken» min. Da jeg kjente på mestringsfølelsen tenkte jeg at dette må jeg ta vare på og brukte litt tid for å huske på å ta det med i den mentale ryggsekken.

Fjellstrykeren,Fredrik Karlstad, Norge på langs, målsetting, NLP Practitioner, MetaResource, NLPNå kan jeg enkelt hente frem de gode følelsene jeg fikk underveis på turen. Det er spesielt en opplevelse som har satt seg. Det var da jeg gikk gjennom Finnmark og Mari Boine kom på øret (sangen som spilles hver morgen på kurset). Jeg hadde lagt den inn i spillelista mi. Da jeg hørte Mari Boine synge gikk det opp for meg hvor stort dette egentlig var og hva jeg egentlig var med på.
Den sangen er nok en sterkt anker for alle som har tatt NLP Practitioner.

Hvilke råd vil du gi til andre som har store eller små mål?

Målet MÅ være helt konkret, det har blitt tydelig for meg. I tillegg må du ha troa på at du kan lykkes. Det er også viktig å være tydelig og ærlig overfor deg selv og de rundt deg. Jo før, jo bedre.
Det er større hjelp enn det du tror i å involvere andre. Det hjelper deg med å få nye perspektiver og du tenker annerledes når andre er med i prosessen. Så det å være åpen og inkluderende har vært avgjørende for meg.

Hva vil du si til de som har lyst til å utvikle seg med NLP Practitioner?

Et sånt kurs gir deg muligheten til å lære veldig mye om deg selv. Du lærer deg å gi tid og rom til å sette deg inn i andres situasjon for å se verden ut fra deres øyne. Vi har alle ulikt verdensbilde!

Du lærer mange fine verktøy. Noe er du enig i og noe er litt rart. Heldigvis er det mulig å ta med seg det du har behov for og la resten være.
Det viktigste for meg var nok det å kunne sette meg inn i andres situasjon og deretter tolerere deres syn på verden. Det har hjulpet meg på denne reisen og i jobbsammenheng.

Fjellstrykrkeren,Fredrik Karlstad, Norge på langs, målsetting, NLP Practitioner, MetaResource, NLPDette er Fjellstrykeren, og dette er Fredrik Karlstad.

Du få flere detaljer fra Nordkapp til Lindesnes på hans Facebookside

Ble du inspirert til å sette deg nye, gode mål? Stort eller lite!

NLP Practitioner er 14 skoledager fordelt på fire månedlige samlinger. Målsetting er en del av et større kunnskapsløft. Les mer for å få vite mer og sjekke når neste oppstartsdato er.

MetaResource er stolte av alle våre studenter, det er så mange som setter seg fantastiske mål.
En annen av dem er kona til Fredrik! Marianne Danielsen hadde et helt annerledes og like hårete mål,
hun ville på scenen med TED talk.

 

 

Alle bilder: Fredrik Karlstad (copyright)

 

Blogglistenhits