Frode Jahr, Norseman triatlon, Trine Åldstedt, NLP, MetaResource

Trengte coaching før verdens hardeste triatlon

17. mars 2017 | 0 kommentarer

Frode Jahr er en tøffing

Han deltar i verdens hardeste konkurranse i triatlon.  Den starter med svømming i mørkt, kaldt vann med mange andre tøffinger som alle vil vinne.
En opplevelse i barndommen gjorde at Frode har unngått situasjoner hvor han blir innestengt, men det har ikke preget ham, han har ikke behøvd å forholde seg til det i daglige.
Inntil i fjor. Da deltok han på NM i triatlon i Haugesund.

Trenger du en coach, eller vil du bli en coach?
Ta en prat med oss med det samme, så får du svar på hva NLP kan bety for deg!
Ring 40437000 eller send e-post. Vi snakkes!

Kaldt, mørkt vann

400 sterke menn som alle vil vinne. Kaos i svømmefeltet. Albu i hodet, sparkende føtter i alle retninger. Trangt. Ikke kontroll. Kaos i hodet.
Ingen bevisste tanker om klaustrofobi , bare ekstremt ubehag.

Triatlon

Så skjedde det igjen i en ny konkurranse. En triatlon som skulle være et steg på veien til den store styrkeprøven, Norseman – verdens hardeste triatlon.
Frode kjente igjen kaoset, følelsen av manglende kontroll, frykten for det mørke, kalde vannet fullt av tøffe konkurrenter med harde albuer og sterk vinnervilje.

Han var i ferd med å bryte, var på vei inn til land, men klarte å ta kontroll over hodet, fortsatte svømmingen og fullførte. Resultatet var dårligere enn planlagt.

Han skjønte at klaustrofobien var et problem, og skjønte at nå måtte han ha hjelp.
Han ville ikke grue seg til Norseman.  Ikke på turen inntil Eidfjord, ikke på startstreken, ikke i vannet. Han ville nyte dette som han har trent steinhardt for i et år.

Han hadde hørt om Trine Åldstedt, visste at hun kunne jobbe med fobier, og bestilte coaching hos henne.

En time hos coach

En time tok det. Trine bruker ulike teknikker hovedsakelig fra NLP og hypnose i en coachende tilnærming.

Han tester og trener. Bruker teknikkene for mestring Trine har lært ham. Trener i kaldt, mørkt vann. Trener med kamerater som skal gjøre det vanskelig for ham. Kaos i vannet. Men ikke kaos i hodet.

På oppfølgingstimen med Trine innser de at han er klar. Hun utfordrer ham, men han trenger ikke mer coaching. Teknikkene sitter og han er klar for Norseman.

Hvordan gikk det?

Frode Jahr_Norseman_coaching

Startskuddet

Han bruker det han har lært i de mentale forberedelsene, han vet han er sterk, han vet at båtene rundt svømmerne følger med og er der for trygghet, han vet at dette skal gå fint.
Når han står på kanten av ferja er han klar. Klar til å hoppe ned i det kalde, mørke vannet sammen med mange andre store, sterke, ambisiøse tøffinger.
Det går fint.

Alle toppidrettsutøvere bruker mental trening i dag. Alle som har mentale hindringer som stopper dem på veien til mål kan bruke mental trening. Det er lett å måle i idrett, og det gjelder like mye i hverdagen – på skolen, på jobben, i sjefsstolen.
Det handler om kommunikasjon. Kunnskap om hjernen og kroppen, og å lære teknikker for mestring, utvikling, ledelse og måloppnåelse.

En spesifikk utfordring kan endres med coaching

Klaustrofobi under et triatlon er bare en situasjon.
Vil du lære mer om hvordan DU kan hjelpe slike som Frode og alle andre som trenger hjelp.
Les hva som trengs for å bli NLP Coach.
Første steg er  NLP Practitioner

Snakk med oss om ditt behov, ønsker og fremtidsplaner.


Frode Jahr, Norsman, coachingNorseman Xtreme Triathlon
 er et årlig triatlon-stevne som arrangeres i Norge. Løpet starter med 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden fra en ferge inn til Eidfjord, deretter 180 kilometer på sykkel fra Eidfjord, over Hardangervidda mot Geilo og videre til Austbygde ved Tinnsjøen. Der starter løpeetappen på 42,2 kilometer (en full maraton) som går mot Rjukan og opp til toppen av Gaustadtoppen på 1883 moh.

Løpet er anerkjent som verdens hardeste triatlon på Ironman-distanse. Det maksimale antall deltakere er 250. Noen plasser blir tildelt norske og utenlandske eliteutøvere, resterende plasser deles ut ved loddtrekking. Norseman ble første gang arrangert i 2003 og har vært arrangert årlig siden.
(kilde: Wikipedia)