Jeg leder de ansatte og meg selv bedre med NLP

25. april 2016 | Kommentarer er skrudd av for Jeg leder de ansatte og meg selv bedre med NLP

Den «bløde» sørlandsdialekten står i kontrast til det sorte skjegget, og de åpne øynene forteller meg fort at her er det en mann som er levende opptatt av mennesker og utvikling. For seg selv og for sine ansatte.

Ibrar Shakeel Malik er restaurantsjef og har 64 ansatte. Han lyser opp når han forteller om sin egen utvikling det siste året og ikke minst hvordan det har påvirket hverdagen i å være leder på arbeidsplassen.

Jeg brenner for å utvikle mennesker, og NLP har gitt meg de beste verktøyene

Ibrar driver McDonalds på Sørlandssenteret i Kristiansand

Lederen ser på mange av sine unge ansatte som potensielle ledere, og han hjelper dem gjerne på veien til å finne ut hvilket potensiale de har.
Han begynte med NLP Practitioner og har fortsatt på de neste trinnene. Han vil ha hele utdannelsen for å kunne lede og hjelpe så mange som mulig så godt som mulig.
 Jeg vil være en god leder og et godt menneske, og da må jeg gjøre jobben med meg selv først så jeg blir en god rollemodell. 

Restaurantkjeden McDonalds er kjent for å ha gode systemer, også innenfor ledelse, verdier og teamarbeid. Ibrar har likevel tatt grep for å gi det lille ekstra.


Bedre rekrutteringsprosess

Ibrar forteller; «Jeg har en bedre rekrutteringsprosess nå. Jeg bruker det jeg har lært i NLP til å stille de riktige spørsmålene og jeg får dypere og bedre svar på personlighet og egenskaper. Det er fantastisk å bidra til at folk reflekterer. Jeg ser ofte forvandling av mennesker der de sitter foran meg, det er virkelig gøy å se at folk åpner opp og blir engasjerte!»

En søker kan for eksempel komme på intervju og si at han er en type som byr på seg selv. Da spør jeg helt konkret: Hva gjør du når du byr på deg selv? Slik får jeg et levende og engasjert svar som ikke bare er fine ord.

Når jeg bruker gode spørsmål blir de ansatte mer bevisste på hva de vil, og hva de er gode på. Alle som blir sett og hørt på arbeidsplassen er med på å skape det gode miljøet, og da kommer også ledertalentene frem. De føler at de blir satset på, og noen velger videre utdannelse og yrke ut fra sin erfaring på restauranten, hvor de forstår hva de kan og vil. Mange av dem hadde nok ikke tenkt det da de startet!

Bedre kommunikasjon i hverdagen

Jeg hadde en mellomleder som var demotivert og satt litt fast. Nå er det mye lettere for meg å følge ham opp, stille spørsmål som får ham videre og gi ham konkrete ting han kan jobbe med for å utvikle seg. Coachingbasert ledelse betyr motiverende kommunikasjon!

Ibrar-Shakeel-Malik-NLP-Master-Practitioner-300x300

Ibrar Shakeel Malik, ung leder som brenner for å løfte frem nye ledere

Hvorfor valgte du MetaResource?

Jeg valgte MetaResource som skole selv om det er lang reisevei fra Kristiansand til Lillestrøm. Jeg ville ha kvalitet, og gjorde en del undersøkelser før jeg valgte skole. Jeg deltok også på en temakveld på Fornebu slik at jeg fikk treffe folkene og danne meg et ordentlig inntrykk. Det er jeg glad for!
Trenerne gir meg tilbakemeldinger som utfordrer meg, og det gjør at jeg vokser og utvikler meg. Dessuten er de dønn konkrete, slik at jeg kan bruke det jeg lærer på jobben allerede neste dag.

Hva er ditt beste tips til andre ledere? 

Svaret kommer umiddelbart: «Tilstedeværelse! At du ser og forstår hver eneste ansatt ved å være spørrende og lyttende, og er genuint interessert i den du har foran deg. Slik vil jeg lede.»

Tusen takk for praten!
Vi gleder oss til å følge målbevisste Ibrar videre!

Klikk her for våre kurs og studier. 
Klikk her for bedrifter.

Foto øverst: Lena Fidjestad/KRSby

hits