Prestasjonsangst, prestasjonsglede, MetaResource, NLP, Torbjørg Thim

Sånn ble jeg kvitt prestasjonsangst

6. januar 2019 | 0 kommentarer

Tiden nærmer seg. Hendene er klamme og pulsen øker. Føler meg kvalm. Jeg har øvd og øvd men er likevel usikker.
Har du kjent på denne følelsen når du skal fremføre noe foran andre?

Du kan ikke gjemme deg bak en obo

13 år var jeg da jeg startet å spille blåseinstrumentet obo. Tvilte på meg selv og var usikker på hvor god jeg var til å spille.
Obo er ikke det instrumentet du kan gjemme deg bort med, og usikkerheten min økte slik at å spille solo ble et mareritt. Det var til og med en periode jeg stoppet helt fordi jeg ikke likte at noen hørte meg spille.

Endringsprosessen

Nå er jeg voksen og har endelig overkommet denne begrensningen. Mental trening ble redningen.  Det har gitt meg en ny dimensjon i livet. Det har gitt meg muligheten til å gjøre nye valg og gode valg for meg selv.

Det beste er at når jeg har endret meg positivt merker de rundt meg det også!

Det begynte med studiet NLP Practitioner. På en oppgave valgte jeg å jobbe med frykten for å spille solo. Gjennom øvelser oss studenter i mellom ble jeg hjulpet til selv å endre oppfatning av det å spille solo. Det var en helt utrolig opplevelse og jeg kunne nesten ikke vente med å spille konsert igjen for å teste ut om det funket i praksis.

For godt til å være sant?

På den første konserten samme høst funket det ikke helt. Jeg tenkte at det var vel for godt til å være sant at det skulle bli borte så fort når jeg har hatt den følelsen så lenge.

Etterhvert oppdaget jeg at det HADDE skjedd en endring. Det tok bare litt tid før jeg merket den og trodde på den. Jeg måtte GJØRE det nye mentale mønsteret noen ganger for at det skulle bli sterkt nok.

Trygghet og applaus

Samme vinter gjennomførte jeg tre nyttårskonserter! Jeg spilte med Oppegård Janitsjar i en fullsatt sal og jeg hadde flere soloer.

Mitt «gamle» jeg ville ha reagert med å være fysisk syk både før, under og etter. Jeg ville tidligere ha hatt hodepine, vondt i magen og høy puls. Denne gangen var det annerledes.

Jeg satt hele konserten og koste meg. Det var selvtillit på høyeste plan. Jeg spilte med overbevisning og det var rett og slett en skikkelig boost da applausen kom i etterkant.

Takk for rådet!

Det beste med endringen jeg har gjort er at jeg kan hjelpe andre. På den første nyttårskonserten delte jeg min nye teknikk med en medmusikant som også har hatt samme utfordring i lang tid.

Jeg fortalte om mitt valg som var å slutte å fokusere på hva de i salen ville tenke eller gjøre om jeg ikke spilte soloen min bra nok. Ingen ville vel komme opp til meg og fortelle meg at jeg spilte dårlig. Dette lille trikset har endret min oppfatning og opplevelse av å spille solo!

Etter konserten kom medmusikanten min bort til meg og sa – «Tusen takk for rådet jeg fikk fra deg i går. Det hjalp meg virkelig.»

Fra angst til prestasjonsglede

For en enorm glede å kunne hjelpe andre gjennom å dele mine egne erfaringer gjennom å bruke de nye verktøyene fra NLP!

Jeg vil alltid ha med meg den fantastiske følelsen fra de første nyttårskonsertene. I dag er jeg profesjonell coach og partner på skolen der jeg lærte dette livsendrende faget.
Jeg hjelper andre med utfordringer, utvikling og nye løsninger hver eneste dag!

Ta en prat med meg!

Her er hvor jeg lærte å overkomme prestasjonsangst. Og veldig mye mer.
Optimal selvutvikling med NLP Practitioner!

Hva har DU lyst til å endre eller utvikle?

Vi mennesker har mer ressurser enn vi skjønner, og du kan få gode råd og inspirasjon på veien til å finne dine! Kanskje gratis smakebiter av læring, en temakveld, individuell coaching, profesjonell coachingutdannelse, foredrag, teamprosesser, samtalekort og bøker.
Du vil slippe å lete selv. En samtale er hyggelig, uforpliktende og effektivt for deg!
Jeg ringer deg gjerne, bare si fra her når det passer:
Metaresource.no/hei