Flyplass, flyskrekk, glede, reise, MetaResource mental trening, NLP

Ble kvitt flyskrekk på 20 minutter

5. juni 2018 | 0 kommentarer

Hver gang Nina skulle fly, så hun for seg de verste scenarioer

Gå til en dyktig coach og bli kvitt flyskrekk før ferien.

Nina lærte en enkel teknikk som går ut på å bytte ut følelser som er koblet til en spesifikk hendelse. I dette tilfelle byttet Nina ut panikk og frykt-følelser som var relatert til det å fly, med positive og behagelige følelser.

Dette høres vel litt for godt ut til å være sant?

Det handler om at et indre bilde skaper en reaksjon, eller en respons. Med mental trening kan du reversere denne opplevelsen, som da gir et annet resultat. Nye koblinger i hjernen som gir nye reaksjoner.

I dag har Nina ingen problemer med å fly.

Fear is not real. It is a product of thoughts you created. Don’t get me wrong, danger is very real, but fear is a choice. –Will Smith

Hvordan oppstår frykt og fobi?

Vi er født med to frykter: Frykten for å falle og frykten for høye lyder. Frykt og fobi kan oppstå tilfeldig i en ubevisst prosess.

Det kan være nedarvede mønster. Hvis du har en mor som står på bordet og skriker når hun ser en mus, kan du ubevisst «arve» denne frykten. Fobier oppstår på et tilfeldig tidspunkt når du er i en mindre ressurssterk tilstand. I etterkant får vi så sannheter om at «det eller det» er farlig.

Hvis du forventer at en flytur skal være helt forferdelig, så kommer du til å oppleve nettopp dette. På kurs hos MetaResource, eller i personlig coaching, er vi vant til å se deltakere bli kvitt sine frykter og fobier.

Utslitt etter hver flytur

Kristin F. har også blitt kvitt flyskrekk, etter litt tilfeldig å ha oppdaget NLP.  Med visualisering og «hjemmesnekret»-teknikker i NLP, ga Kristin etter hvert slipp på angsten for å fly.

Erfaringen hun fikk var så sterk at hun bestemte seg for å lære mental trening selv og meldte seg på NLP Practitioner hos MetaResource.

Nå er hun ferdig utdannet NLP Coach og har i dag ingen problemer med å fly. Hun hjelper andre med å bli kvitt flyskrekk også.

For noen år siden var det helt annerledes.

Jeg gruet meg flere dager i forveien

Jeg så for meg skrekkscenarier og var i en angstfylt boble da jeg ankom Gardermoen. Jeg opplevde alt som skjedde som signal på at noe var galt; en utsettelse, en lyd, en lukt…

Jeg satt anspent og livredd hele flyturen, kunne ikke snakke med andre da jeg lyttet etter lyder og andre tegn. Til tider var jeg helt på randen av frykt, og plaget flyvertinnene ved den minste rare lyd.

«Dette går nok bra», sa den logiske hjernen min, men underbevisstheten var ikke enig i det hele tatt! Som oftest var jeg fullstendig utkjørt da vi landet, forteller Kristin.

De aller fleste frykter er altså tillært, og da kan de også avlæres! Det er jo helt fantastisk å bli kjent med at det finnes verktøy som vil gjøre slike angstfylte situasjoner så uendelig mye bedre!

Nyt ferien!

Vi har coacher i hele landet. Du kan treffe en personlig, eller ta det på Skype el.lign.
Kontakt oss i dag og start jobben med å få en herlig start og avslutning på reisen!

post@metaresource.no