mental trening for ungdom, ungdomskurs, NLP, Metaresource

Ungdommen sier nei

1. juni 2017 | 0 kommentarer

…selv om de så sårt trenger det. Ungdommen sier nei.

Trine Åldstedt, en av Norges mest erfarne coacher, deler her en inderlig refleksjon. Til deg som er forelder.

Vi får stadig henvendelser fra voksne som ønsker og etterspør kurs til ungdom.

Kurs i mental og følelsesmessig trening, verktøy og teknikker som kan hjelpe ungdommen deres i å stå i hverdagssituasjoner, stå i valgsituasjoner, stå i utfordringer, få trygghet, klarhet, godfølelse, føle seg vel inni seg.

Ungdommen vil ikke

Vi har satt opp og holdt disse kursene i mange år. Men det er en kamp å få ungdommer til å melde seg på. De vil ikke!

De vet de trenger det, men de vil ikke. De tør ikke, de kan ikke, de gjør det ikke.

Det som er løsningen er at du som voksen, du som nært familiemedlem, du som en nær relasjon til ungdommen går foran.

Du trenger å lære deg hvordan kroppen og hjernen fungerer. Du trenger å lære deg kommunikasjon på et dypere plan, med innsikt i språk og ord og hva det gjør med kroppen vår. Hvordan det påvirker både hva vi ser, hører og føler på innsiden i kroppen. Du trenger å lære deg verktøy og teknikker sånn at du kan kontrollere din tilstand, din respons, din reaksjon.

Ungdommen trenger deg.

Du trenger å lære deg disse verktøyene sånn at du kan interagere, lede, være en rollemodell, forstå, utveksle, kommunisere – rett og slett vise vei for denne ungdommen. Du trenger å ha kompetansen sånn at du kan gå foran. For ungdommen vil ikke komme på kurs og lære seg det. Din ungdom trenger det.

Mental trening for både hos voksne og ungdom

Meld DEG på kurs. Vi har et tredagersprogram som heter “Mental trening”. Det er i bunn og grunn det samme innholdet, den samme erfaringsbaserte læringen som ungdommen får på ungdomskurset  – som er på to dager.
Du kan vise vei, du kan demonstrere gjennom å bruke det du lærer på dette kurset i eget liv. Og jeg skal garantere deg at ungdommen vil følge deg. Ungdommen vil få effekt og endring, læring, utvikling, gjennom deg. Velkommen på kurs.

Mental trening for voksne. Rabatt når to melder seg på samtidig. Familie, venner, kollegaer. Og du kan bare glede deg til dyktige kursledere! Les mer her.

Mental trening for ungdom. To kurs! 13-16-åringer og 16-19-åringer.  To dager med leken læring for livet. Les mer her.

Var ungdom med sosial angst, er nå NLP Coach og kursleder.

Det er ikke skummelt på ungdomskurs, MetaResourceAlexander Mørland Karlsen er en ung NLP Coach som er kursleder på ungdomskursene. Mange ungdommer er skeptiske før de kommer på kurs, men etter kun noen sekunder med Alex så har de kommet over det!

Vi spurte Alex hva foreldre sier når de henvender seg for kurs eller coaching.

«Sjenerte, vet ikke selv hvor gode de faktisk er, lav selvfølelse, dårlig selvbilde, lav eller fraværende motivasjon, ønsker at de kan bli bedre på selvledelse. Ordet selvledelse er noe som har gått igjen en del i det siste når foreldre har tatt kontakt.
Lære seg mentale teknikker for å få en bedre hverdag og ha det bedre med seg selv, lav selvtillit enten sosialt, på idrettsbanen eller på fremføringer.»

Alex hadde selv sosial angst som ung, og sier ofte at dette kurset skulle han gjerne selv hatt som ungdom!
Han sier til ungdommen: «Du vil lære deg hvordan du kan håndtere stress, hvordan du kan motivere deg selv og hvordan du kan bli mer selvsikker. Og kanskje viktigst av alt, du lærer hvordan du kan snakke mer positivt til deg selv og hvordan du kan snu negative tanker. Du får dessuten en kul helg!»