May Elisabeth Hovik, NLP Practitioner

Overraskende positiv effekt av NLP

17. februar 2017 | 0 kommentarer

Kundene mine hadde allerede opplevd litt NLP, da vi har elementer av NLP i et konsept vi bruker i jobb. Det var spennende, og jeg ville lære mer.

Slik starter May Elisabeth Hovik når hun vil fortelle hva deltakelsen på NLP Practitioner har gjort for henne.

Jeg har slitt ut et eksemplar av boken Alt sitter i hodet av Trine Åldstedt, og nummer to er også godt brukt. Den er alltid med, full av merkelapper og eselører, godt slitt.
«Oj, vi ser at du bruker den!» Det hører jeg ofte når jeg tar den opp overfor kunder.
Jeg leser fra boken på biltur med tenåringsbarna mine også. Historiene skaper undring, refleksjoner og gode samtaler med nysgjerrige ungdommer.

Jeg ville lære mer om NLP. Jeg har mye utdannelse og jobber som ernæringsrådgiver. Erfaringen min er at kundene trenger mye mer enn en kostplan.
Det er ingen quick-fix til livsstilsendring, og å lære mer om vaner, tankemønstre og å sette seg gode mål har gitt fabelaktige resultater.

Da jeg begynte på NLP Practitioner hadde jeg et åpent sinn.
Jeg forventet at det ble endring i meg. Det ble det, og det har vært utelukkende positivt. Jeg er roligere og tryggere i meg selv, jeg observerer egne tanker bevisst og har gode verktøy til å endre det som er mindre enn bra.
Nå starter jeg hver dag med bevisste valg av tanker istedenfor den kverna som alltid spant i full fart tidligere. Nå spør jeg meg hva jeg gleder meg til i dag, hva jeg er takknemlig for, hva jeg forventer skal skje. En helt annen inngang på dagen som gir meg større ressurser og bedre resultater i alt jeg gjør.

Kartet er ikke landskapet.

Denne setningen og det jeg har lært rundt den har satt seg fast i meg og gitt meg et tydelig verktøy. Jeg vet at bilder jeg selv har skapt og trodd på ikke nødvendigvis er riktige, og nå vet jeg hva jeg kan gjøre med det. Jeg kan skape andre bilder, andre lyder, andre følelser.

Bekymret?

Mange jeg kjenner bekymrer seg for mye. «Tenk om det skjer». Nå har jeg lært hvordan jeg bevisst og konkret kan ta tak i det istedenfor å la det surre rundt og stjele energi.
«Hva var den tanken? Hva vil jeg tenke istedenfor?»
Dette er jo naturlig menneskelig adferd, og når det settes i system med verktøy vi kan lære, så er det befriende. Både for meg og for de jeg lærer det videre til!

En fantastisk effekt jeg ikke var forberedt på er at oppgavene mine går mye raskere! Før kunne jeg bli fanget i «nå må jeg» eller «å, nei dette blir vanskelig». Nå tenker jeg bare «jeg vil», «jeg gjør» og det viser seg jo at det jeg har fokus på – det skjer! Kundene mine merker det også.

Samboeren min og jeg har også fått en bedre dialog, vi planlegger og forventer på en annen måte. Her om dagen ga han meg et kompliment av betydning: «Du setter deg mål og du når dem! Mål etter mål!»
Sånt blir jeg stolt og glad av.

En bra skole!

Jeg ble kjent med MetaResource på en temakveld som jeg fikk beskjed om fordi jeg heldigvis får nyhetsbrev på e-post. Og jeg er så glad for at jeg valgte denne skolen. Jeg opplever MetaResource som profesjonelle, seriøse og faglig oppdaterte. Lokalene i Trondheim er fine, og jeg anbefaler MetaResource til alle!
Nå følger jeg også TrineLive fast, det er en del av min agenda. Det gir både ny læring og frisker opp det jeg har lært før. Inspirerende!

Trine Åldstedt er jo helt rå, og det betyr mye at hun behandler alle likt. Hun er mer tilgjengelig enn jeg hadde trodd. Hun husket meg og fikk meg til å føle meg velkommen.
Tone Løwe som har mye av undervisningen er også en kjempedame! Trine og Tone utfyller hverandre, de har veldig ulike personligheter og det er bra for oss som studenter å ha flere trenere, det gir enda bredere forståelse av NLP som fag.

Til sist vil jeg bare si at jeg alltid anbefaler disse gratis ressursene til kundene mine:
Kapittel 3 av favorittboka Alt sitter i hodet:
Lydfilen fra «Hele deg»-samlingen som kalles foryngelseskur og som kan brukes til alt helserelatert. Jeg bruker den ofte selv!

Og selvsagt selve boka, og alle de andre lydfilene til Trine.
Fantastisk bra stoff! Jeg er så glad for at jeg valgte NLP Practitioner!

 

Tusen takk for intervjuet, May Elisabeth!

Mer info finner du her – om flere av våre kurs og studier.
Boken Alt sitter i hodet, lydfiler og mye annet i nettbutikken
For deg, for kundene, for familien.

Hva er NLP Practitioner?